Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. május 31.

Kedves Naplóm,

Szerencsésen megérkeztem új otthonomba.

Az út felét végig aludtam a hordozóban, aztán előbb halk, majd egyre felháborodottabb miákolásba kezdtem. Új gazdáim el is neveztek MIÓKÁNAK.

Enni nem akartam a nekem hozott száraz tápot, csak a kosárból akartam kimászni, de a fránya rács nem engedte, hogy szabadon garázdálkodjak.

Végre, amikor már a kisebb emberi lény is miauzott velem, megállt az autó, és egy nagy szobában szabad lehettem.

Kaptam finom halacskás junior ennivalót, ami nagyon ízlett, Megmutattam, hogy jó cicushoz illően tudom, mire való az alom, bár a  végtermék elkaparásában nem jeleskedtem. Megkóstoltam a vezetékeket, és nagyot kiabáltam amikor nem hagyták, hogy időlegesen kiiktassam az internet forgalmat.

Aztán elaludtam, de hajnali négytől hangos játékkal szórakoztattam a gazdikat.

Próbálom felfedezni új otthonomat,és nevelni az új gazdikat.

 

2010. június 2.

"Félelmet nem ismerő vadász" vagy "Beszari szőrgolyó"?

Kedves Naplóm,

Ezen a napon délután a kertben jártam. Bizalmatlanul tipegtem a fűben, piszkálta a finom rózsaszín talpacskáimat. Végülis Macsek vagyok, nem Szöcsek (na jó, szöcske).

A kinti vadászattól egyelőre tartózkodni fogok, úgyis esik valami vizes rondaság, meg  valami oltásokat emlegettek a szabadban lévő kalandjaimhoz.

Köszönöm, de inkább mindkettőről lemondanék, de a gazdik ragaszkodnak hozzá, látom rajtuk. 

 

2010. június 4.

Alvás és Evés, azaz a MIÓKA VILÁG legszebb dolgai

Azt hiszem tiltakozni fogok a fenti rágalmak ellen... Jó, beismerem, hogy a mai napot végig aludtam, hát... a tegnapit is, de enni felkelek négy óránként. 

Sajnálom, nem tudok ellenállni azoknak a jószagú husiknak, a száraz tápra viszont rá sem birok nézni, pfújjjj. És  az sem igaz, hogy sokat eszem, csak végre nem kell verekednem a többiekkel a legjobb falatokért!

És sokat vagyok az alomtálcában is, de nem kaparom ám el a belepottyantott dolgokat , az olyan nem cicalányhoz méltó....

 

2010. június 14.

Szia Naplóm,

az utóbbi héten elhanyagoltam az írást, féltem, hogy macskakaparás sikerülne, pedig annyi minden történt velem... betegre ettem magam az elcsent palacsintával, megfürödtem, megkósoltam a papucsot és egyéb ennivaló dolgokat, és támadó harci macska-amazon akarok lenni

A palacsinta elrablása úgy volt, hogy a legkisebb gazdám, aki gyakran játszik velem, de néha megcibálja a szép farkincám, a tányérban hagyott egy fél jószagú finomságot. Én odarohantam, felkaptam és néhány másodperc alatt, morgások közepette befaltam. Siettem, nehogy elvegyék tőlem, mert emlékszem ám, hogy a testvéreim néha gyorsabbak voltak... A féktelen lakmározástól szörnyen éreztem magam később, és kitálaltam az egész macska-vacsim.

Nem elég, hogy rájöttek a gazdik a "zuglakmározásomra", még egy éjszaka koplalnom is kellett!  Már jól vagyok, azóta kaptam a cicakaján kívűl gazdi-ételt is, elég sokáig tartott amíg felfogták, hogy a sültcsirke illata az én rózsaszínű orrocskám megbirizgálta!

A fürdésről nem akarok beszélni, nem szeretem a vizet, és a szárítást sem! Majd jól megpofozom a legkisebbet, aki ezt tette velem, a hétvégén többször is. Pfújjjjj!

A papucs zsákmányállatnak látszott, jól elrágtam, és meggyomroztam, meg is karmoltam.  Imádok minden megvadászni, legyűrni és megmutatni, hogy én vagyok az erősebb! Ma a fotelt kezdtem karmolgatni, de a gazdi nem díjazta, valami olyasmit mondott, hogy NEM, és elveri a mancsomat, ha szétkarmolom a bútort. Pedig ő eddig rendesnek látszott, mindig ad ennem és kitakarítja a cicawc-m is. Nem értem, mi baja lehet annak az izének....csak mintát teszek bele.

Nevemhez hűen, még mindig sokat "Miókálok"!!!!

Azt mondták ma nekem, hogy a héten megyünk az állatorvoshoz, és kapok oltást...nem tudja valaki mi az az oltás??????

 

2010. 06. 15.

Mióka a mai napon a következők ellen kapott oltást: 

  • macska vírusos rhinotracheitis ellen, a klinikai tünetek csökkentése érdekében,
  • calicivírus fertőzés ellen, a klinikai tünetek és az ürítés csökkentése érdekében, 
  • Chlamydophila felis fertőzés ellen, a klinikai tünetek csökkentése érdekében,
  • macska panleucopenia ellen, az elhullás és a klinikai tünetek megelőzése érdekében,
  • leukosis ellen, a perzisztens viraemia és a szövődményes betegségek klinikai tüneteinek megelőzésére. 

 továbbá VITAMINTHE PASZTA szardella ízű féregtelenítő pasztával is kezelték.

2010.06.19.

ORVOSNÁL VOLTAM

Amint a gazdi bejegyzéséből olvashatjátok, elvittek az orvoshoz, mert így nem leszek beteg, szerintük............hát nem tudom.......

Beletettek az új, rózsaszín! hordozómba (persze, nem én választottam ezt a színt, elvégre nem vagyok én, egy "szőke Hello Kitty pláza cica"), aztán a guruló, autó nevezetű szerkezetbe, amitől rettegek. Szerencsére, keveset mentünk, biztosan azért, mert én nagyon keservesen miákoltam nekik. Később rájöttem, kutyába se vették ezek az én nyivákolásom, hanem megérkeztünk. Aztán sokáig nem történt semmi, úgyhogy elaludtam. Arra ébredtem, hogy egy idegen szagú kéz megragadott, mint egy árva kölyökmacskát, és lepakolt egy jéghideg asztalra és már a számba is nyomta azt a rémes ízű valamit. Köpködtem volna én, még fújni is próbáltam, de az idegen nem ijedt meg tőlem, hanem a márványozott hátsómba döfött egy tűt! Mielőtt jól elkaphattam volna, hogy megmutassam neki a legújabb harci-macska fogásaimat és megbüntessem, visszarakott a dobozba és rám zárta az ajtót. Aztán a "kaja-alom-hasvakarás-manager" gazdi és az idegen szagú macskazaklató rólam beszélgettek. Azt hiszem, a gazdám nem normális, mert egy hónap múlva újra elhoz ide, ha jól értettem, ismétlő oltásra. Arról is beszéltek, hogy nem lehetek majd szerelmes, és gyerektelen szingli életem lesz.... pedig ahol lakom, vannak jóképű macska fiúk, már éreztem az illatukat, csak én még nem érdeklem őket, túlzottan gyereknek gondolnak.

Amikor hazaértünk, nagyon fáradt voltam, és egy napig inkább csak aludni volt kedvem, nem érdekelt sem a kaja, sem a játék. Aztán visszatért az életkedvem, azóta vadászok, eszek, alszok, nyávogok és fújok, ha megsértődök. A felmosó moptól nagyon félek, hiába szaladok, púpozom a hátamat és köpködök rá, időnként előveszik, és összevizeznek mindent körülöttem, nem értem, miért. 

 

2010. június 22.

????

Nem értem... Végre megtanultam elkapargatni a cica-nagydolgokat, 3 heti folyamatos gazdi nyafogás után. Kiválasztom valamelyik tiszta sarkát az alomtálcának, kaparok egy kicsi mélyedést, csinos cicfarok feltartva és már jöhet is a cica-dolog. Ezt követi a nehezebb rész, el kell temetnem a művemet...csakhogy én gondosan bekaparom, a gazdi meg jön és egy piros alomlapáttal kikaparja. Nem értem minek kell elkaparnom, ha kiszedni,és ráadásul mindig fintorog, megfigyeltem.

Amíg nem játszottuk ezt a buta "társasjátékot", neki is könnyebb volt meglátni azokat kis barna hurkákat. Most persze turkálhat a lapáttal a tálcában, engem meg idegesít ez a művelet, mert azt gondolom, megirigyelte a WC-met valaki. Így kénytelen vagyok felügyelni a "kutató-munkát", nyávogással figyelmeztetni, hogy látom, mit csinál, aztán birtokba venni újra az almot és egy pici cicpisivel megjelölnöm, hogy ez az ENYÉM! 

 

 2010. június 25.

SZENTIVÁNÉJI RÉMÁLOM- avagy más macskák is léteznek?!

Kedves Naplóm,

tegnap este beleszagoltam a kellemes virágillatú levegőbe az erkényajtónál, hallgattam a trillázó madarakat; de jaj mi történt? Megjelent a szomszéd csámpás, csapzott szőrű, fajtatisztátalan, utcán kóborgó, mindig éhes macskája és keservesen nyávogott...az ÉN TERÜLETEMEN, AZ ÉN KERTEMBEN! Elválasztott bennünket a szúnyogháló, de én púpoztam a hátam, kimeresztettem még azokat a karmaimat is, amikről nem is tudtam hogy léteznek, köpködtem és visítoztam! Az a másik meg bámult ki a nagy buta fejéből és nem akart távozni!

Amikor elment, én percekig remegtem és az összes brit szőröm felállt! Ha mégegyszer meglátom, innen üzenem neki, hogy széttépem a ronda foltos, bolhás bundáját! Nem tudom, mit akart, de nem fogok leereszkedni egy ilyen rosszmodorú női macskaegyedhez,.

VIGYÁZZ RONDASÁG, MIÓKA IGAZI HARCI CICUKA LETT!

 

2010. július 1.

MACSKAPSZICHOLÓGUST  AKAROK!

Kedves Naplóm,

Neked titokban bevallom, ma majdnem otthagytam az összes macsek-tejfogamat. Délután gyanútlanul sétáltam a kertemben, szaglásztam a virágokat; de egyszer, micsoda borzalom, megtámadtak!!!!!

És ugyan ki volt?! Persze, az a szomszéd DÖG Macskaféreg! Szerencsére a gazdik segítségemre siettek, és elkergették, mielőtt kilyuggatta volna a szépséges brit bundámat. A zoknis lábacskáim terpeszbe meredtek, a karmaim kiengedve, a hátam  bármelyik középhegységgel versenyre kellhetett volna, és remegtem, mint a nyárfalevél, percekig.

Ezt a negatív élményt nem hiszem, hogy fel tudom dolgozni szakember segítsége nélkül, így sürgősen MACSKAPSZICHOLÓGUST akarok! 

Remélem, létezik a rivális támadó ellen oltás,mert, azt is kérek, haladéktalanul!

Egyébként szépen növök (ha most meg nem álltam a fejlődésben!), ügyesen lépcsőzök,de még a lépcsőt lezáró kisajtó titkát nem tudtam kideríteni. Ha az sikerülne, soha többet nem aludnék egyedül, bekötöznék a gazdik párnás vackába....ohhhhh

 

 2010. július 7.

LÉPCSŐ ÉS ÉJSZAKAI MAGÁNY

Kedves Naplóm,

Rájöttem, hogy a gazdik nem magányosan alszanak, így én is ki akartam próbálni, milyen összebújni velük...csakhogy a lépcsőnél lévő kisajtóval nem számoltam.

Sokáig elegendőnek bizonyult a nagy nappali, a konyha és az étkező, de a napokban felfedeztem, további meghódítandó terület is van ebben a házban. A lépcső nevezetű furcsa építményen felugrálok, de az utolsó lépcsőfoknál utam állja a RÁCS. Csak a mancsom fér át rajta, és csak a gazdik ismerik a nyitási varázsigét.

Azóta, ha felmennek, én követem őket, leülök az undok RÁCS-hoz és hangos nyávogásba kezdek. Különféle dallamokat énekelek, de mindig rám szólnak, hogy hagyjam abba. 

Segítsetek, mielőbb meg kell találnom a RÁCS-nyitó Mióka dalt! (a gazdim ma hajnalban azt mondta, ha tovább folytatom, garázsmacska leszek! AMÚGY MI AZ A GARÁZSMACSKA?)

 

2011.03.02.

Kedves Naplóm,

Nagyon régen nem írtam semmit, de sok dolgom van a felnőtt macskalét küszöbén.

Megnőttem, még mindig sokat alszom, és egyre többet eszem. Gazdáim szerint kissé dundika vagyok, de az én véleményem az: Nagyon csini cicó vagyok!

Ősszel férjhez megyek, egy igazi brit úriember lesz a párom családalapítás céljából. Némileg zavar, hogy még gyerek (6 hónapos a Drága), de megpróbálom kivárni... csak azok a fránya hormonok...

Lehet kiscicákért jelentkezni a gazdiknál!

Bocs, mennem kell, elloptam egy csokit és sietek!

Nem túl régen történt, most télen... árva cica lettem, a Mamámat elütötte egy autó....egy fotóval rá emlékeztem... 

 

2011. 03. 21.

Tűz van (volt) Babám! Avagy itt a TAVASZ!

A múlt hétvégén nagylány Cicka-Micka lettem, emiatt 2 napot a mosókonyhában kellett eltöltenem. Pedig én csak miákoltam, nyivogtam-nyűszítettem, ordítottam 4 napon keresztül. A legjobb formámat éjszaka hoztam a hangoskodásban, és senki nem találta rajtam a power gombot! Hívtam a környék fiú cicáit állandóan, és azok lelkesen válaszoltak és lepisilték az összes ajtónkat! A gazdáimat az őrületbe kergettem, különösen azon a napom, amikor csak úgy voltam hajlandó közlekedni, hogy a csini cicus fenekemet megemeltem és hason csúszkáltam a lakásban hangos virnyogással! És minden csupa-csupa cic-szőr lett. Az étvágyam is odalett, csak a SZERELEM érdekelt.

A macska-frász aztán amilyen gyorsan jött, úgy tűnt el rólam, bár az emberszabásúak nem hiszem, hogy így vélekednének! Ha a férj jelölt nem igyekszik....ÉN NEM MARADOK AGGSZŰZ, az TUTTIIIII!!!

 

 2011.07.18.

(kis)MAMASÁG MIÓKA módra

Azt gondolom, az élet nem csupa habos-torta.... Valami(k) megmozdult bennem, rosszul vagyok, és nagy a hasam...

Mégsem kellett volna hinni a cirmos-hippi kinézetű kandúrnak, nem vett feleségül, pedig szépen szólt, énekelt, cica-lakodalmat ígért..... most pedig itt állok-ülők-fekszek megkiscicásodva....

 

 2011.08.19.

Mióka Édesanya lett... nem volt éppen egy siker történet, de első próbálkozásként, egy jött-ment Cirmos Hippi Kandúrral elfogadtható. A kiscicák nem hordozták az apai örökséget, a brit kinézetet örökölték. Mirtillke a gondos ápolás és mesterséges táplálás ellenére sem kapott erőre, két kiscicát pedig nem lehetett megmenteni, halva születtek.

 

2011. 09.10.

A kiscicáim már 3 hetesek, Minna és Mokka ügyes, jóétvágyú evőgépek.

Mokka bátor, erős, már próbálkozik a járással, inogva lépeget, néha felborul, szeret kézben lenni, soha nem nyavalyog, igazi férfi!

Minna, a szépséges szürke kislányom, nagyon félős, ha felveszik, keserves nyávogásba kezd, és csak akkor fejezi be, ha visszahozzák a lakó(etető-alvó)dobozba. Nem mer mászni se, csak remeg, és miákol....de ő a kövérkébb.

A gyerekcica nevelés nem könnyű......

 

2012. április 3.

Ma hajnalban 5 kiscicának adtam életet. 4 kislányom és 1 kisfiam született. 3 cicusom fekete-szürke csíkos brit (kandúrkám, és kettő lánykám), egy lányom bicolor (fekete-fehér) és a csapat gazdagodott egy teljesen fekete lánykával is (az Apucira hasonlít).

Mindannyian jól vagyunk, várjuk az új gazdi-jelölteket sok szeretettel! (A fotók a képgalériában megtekinthetők )

 

2012. április 20.

Pinduri cicáim sokat nőttek, mindenkinek kinyílt a szeme. Érdeklődésük határtalan, kikandikálnak az alomdobozból, készen állnak, hogy felfedezzék a világot.

Kedves Leendő Tulajdonosok!

Biztos Gazdija csak a kisfiamnak van, így jelentkezőket várunk 2 csíkos kislányra, 1 fekete kislányra, és a bicolor fekete-fehér kislányra.

Gyermekeim 6-7 hetes korban, szobatisztán, junior tápot fogyasztva, INGYEN vihetők el!

 

2012. július 2.

A mai napon Lizi Nyuszival együtt elköltöztem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Debrecen

(Anci, 2010.11.01 14:53)

hello!

Imádom Miókát és nem tudom elfelejteni!mindennap írnák de
nincs rá időm ezért hónaponta ránézek és elolvasom ha
még láttam is.Ja és egy lány vagy egy fiú olyan csúnyát írt neked.,
és még azt mondta hogy megdöglecc mióka ,és hívja a
bátyját is hogy beszóljon, én biztos nem szólnák be miókának
és mondanák csúnyát.nekem csak jó dolog jut eszembe miókáról
na pápá mióka szeretlek!Majd még írok.
Anci

Debrecen

(Tami, 2010.11.01 14:37)

Szia Mióka!
Én tudom a varázsigét! ;)
Valahol van egy kulcs, vedd el és azzal ki lehet nyitni a RÁCSot!
:D Ja, és egyszer szívesen meglátogatnálak!! :)
Tami